2020. május 18., hétfő

Irodalom Ági néni 05.18.

Irodalom 05.18.

A tanév hátralévő részében kedvem szerint válogatok a tankönyvetekben említett szerzők között. Sok esetben nem fogom követni a kronológiát sem.

Ezen a héten szeretném, ha Kertész Imre munkásságával ismerkednétek meg. Ő máig az egyetlen irodalmi Nobel-díjasunk. Az alábbi kis videó és a könyvetek (262.oldal) segítségével készítsetek életrajzi vázlatot. Kiemelt figyelmet szenteljetek a regénynek, melyért a díjat kapta és amelynek főhőse egy veletek egyidős fiú.

https://zanza.tv/irodalom/kortars-irodalom/kertesz-imre-sorstalansag

A vázlat visszaküldésének határideje: 05.19.

A regényből film is készült, szeretném, ha megnéznétek. Nem könnyű végignézni érzelmek nélkül, de épp az a lényeg, hogy engedjük hatni ránk.




Mivel a film hosszú, ezen a héten már nem fogok feltenni irodalomból a blogra mást, sőt a jövő hétfői óra feladatát is most kijelölöm. Szerintem kitaláltátok, mit kérek. Igen, fogalmazást. (lehet gépelve is) Nem a netről leszedett filmajánlót várok, hanem, hogy neked milyen élmény volt megnézni. Te hogyan reagáltál volna a fiú helyében? Egyáltalán, mit értettél meg belőle, lehet rövid tartalmat is írni. Elegendő idő áll rendelkezésetekre, elvárom, hogy foglalkozzatok a feladattal.
Határidő: 05.26.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése