2020. március 19., csütörtök

Ének


Kedves Tanítványaim!


Pár órán keresztül megismerkedhettünk Bartók Béla „A kékszakállú herceg vára” c. operájával. A mai óránk anyaga pedig Bartók Béla „A fából faragott királyfi” c. egyfelvonásos táncjátéka lesz.

Az alábbi linkre kattintva elérhetitek a műről készített összefoglaló történetemet. Ez segít abban, hogy egy átfogóbb képet kapjatok erről a csodálatos műről.


Ha ezt elolvastátok, órai munkaként nézzétek meg ezt a videót. Ez a videó a Pécsi Balett táncosait, koreográfusait mutatja be, hogyan készítik fel magukat e nem könnyű darab színpadi bemutatására. Nagyon sok kulisszatitkot megosztanak veletek az itteni művészek, akik remélem, még közelebb visznek Benneteket a mű megismeréséhez.



Házi feladat
Készítsetek egy rövid összefoglaló vázlatot a mű történetéről az általam megosztott segédletek (dokumentum, videó, internetes forrás) alapján a füzetetekbe. Ezt a feladatot fényképezzétek le és küldjétek el nekem a tanulo9876@gmail.com e-mail címemre.
Mutatok még egy internetes forrást, amely segítségül szolgálhat a házi feladatotok elkészítésében:


Megjegyzés

Az osztály egyik felétől kaptam csak visszajelzést a házi feladatok esetében. Az osztály másik felétől pedig nagyon várom az eddig elkészített házi feladatok elküldését a tanulo9876@gmail.com e-mail címemre. Nagyon örültem, hogy néhányotoknál rendkívül szép feladatok születtek. Ezeket jutalmazni fogom egy-egy ötössel!

Mindenkinek jó felkészülést kívánok! 







   Üdv.:
   Mariann néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése