2020. március 17., kedd

Magyar irodalom Ági néni 03.16.

Irodalom 03.16.hétfő


Kedves Mindenki!
Mindannyian tudjátok, hogy a mai naptól az oktatásnak egészen új és szokatlan módjait kell alkalmaznunk. Ez az új kihívás nemcsak tőlem, de tőletek is azt követeli, hogy a komfortzónánkat hagyjuk el. Én hiába készülök bármivel is, ha ti nem veszitek ki a részeteket a munkából. Nagy önállóságot kaptok, de a felelősség is nagy lesz.
Beszéltünk arról, mit szeretnénk csinálni a tanév  egy részében. Megállapodtunk, hogy közös szövegfeldolgozással Shakespeare Rómeó és Júlia című művével ismerkednénk meg. Itt a lehetőség, ha nem is teljesen így terveztük, de belevágni ebbe a feladatba. Ez egy olyan mű, amit sokféle módon dolgoztak már fel, így lehetőségünk nyílik ezek megismerésére is. Kezdetnek egy igazán könnyű feladatot kaptok: Nézzétek meg az 1996-os Rómeó és Júlia című filmet Leonardo DiCaprioval a főszerepben. Mivel ma nyelvtan óránk is van, azt is lehet erre fordítani. A feladat, amit el kell végeznetek, sem lesz nehéz: írjatok őszinte véleményt a filmmel, történettel… kapcsolatban, természetesen érvekkel, indokokkal alátámasztva. Ezt többféleképpen is eljuttathatjátok hozzám, ímélben, messengeren, facen , írhatod kézzel, akkor elküldöd képként vagy gépeled, akkor a fájlt küldöd. Te választasz, de meg kell lennie.
Ahol elértek: agiprikler@gmail.com, face, messenger (prikler Ágnes) telefonon is kereshettek, ha bármi van 305860689 sztem a Krétán keresztül is hagyhattok üzenetet.
Az írásokat a szerdai napon juttassátok el nekem legkésőbb.
Mindenkinek jó filmnézést, jó fogalmazást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése